Archieven

Een historiek van onze evenementen

Archief april 2017

UITZONDERLIJK GESLOTEN op 25/04


Beste klant,

Op dinsdag 25 april 2017 zullen wij uitzonderlijk een dagje gesloten zijn. Daags nadien verwelkomen we u graag opnieuw!

Team Chacalli

 

LENTEDEGUSTATIE 8 APRIL 2017


Met het aanbreken van de lente en zijn eerste zonnige dagen kan ook het feestseizoen worden ingeluid. De eerste tuinfeesten kunnen worden georganiseerd en plannen voor lente- of communiefeesten worden afgerond.

Maar evengoed breekt de tijd aan om na een werkdag nog even een moment rust in te lassen door met een fris glaasje wijn te genieten van de laatste zonnestralen.

Hoe dan ook, welke lentegelegenheid u ook voor ogen heeft, we helpen u graag de perfecte keuze te maken.

We presenteren u daarom een mooie selectie aan verfijnde lentewijnen, te bekijken via volgende link: http://ymlp.com/zVVSAw. Ontdek deze selectie op onze degustatiedag op zaterdag 8 april. Proef en bestel aan uitzonderlijke voorwaarden.

 

NIET TE MISSEN: Bourgogne's uitmuntende vintage 2015


Jaar in, jaar uit, wordt alles op punt gesteld om de meest exquise wijnen af te leveren. Soms doen stormen en hagelbuien dit nauwgezette werk enigszins teniet. Maar anderzijds zijn er ook jaren waarin de wijnmakers extra worden geboost door weersomstandigheden die volledig meezitten. En dat was op zijn minst het geval in 2015! 

Na een standaard winter volgden in 2015 mooie lente- en zomermaanden met meer zon, gemiddeld hogere temperaturen en minder, weliswaar meer evenwichtig verdeelde regenbuien. Deze ideale omstandigheden hebben de druiven mooi gerijpt met veel aroma's. Enerzijds minder opbrengst door droogte maar kwalitatief des te beter. 

De wijnklimaten van enkele wijngaarden en wijnhuizen uit Bourgogne werden bovendien erkend als werelderfgoed door UNESCO. Het gaat om de percelen op de hellingen van de Côte de Nuits en van Beaune, die door hun geologie en ligging "een uniek karakter aan de wijn geven". 

Het mogen dan ook duidelijk zijn dat de 2015 - wijnen van Maison Louis Latour momenteel dé aan te kopen wijnen zijn!  

De niet te missen selectie van Louis Latour kan je nu bestellen via ons bestelformulier. Dit formulier bevat alle referenties, tarieven en voorwaarden en kan u verkrijgen door hier of op de afbeelding links te klikken. 

 

 

Wijnhuizen

Laat ons u meenemen op een wijnontdekkingsreis rond de wereld


Lees verder

Catalogus

Op zoek naar een geschikte wijn? Onze catalogus kan u zeker helpen bij het zoeken naar de wijn die bij u past.

Lees verder

Winkel

Wij stellen u heel graag persoonlijk ons gamma wijnen en luxury gifts voor in onze sfeervolle vinotheek.

Lees verder

Nieuws

Blijf op de hoogte van onze degustatiedagen, nieuwe leveringen, vermeldingen, ... .

Lees verder