Archieven

Een historiek van onze evenementen

Archief december 2017

LAST MINUTE SHOPPEN BIJ CHACALLI


De eindejaarsperiode nadert opnieuw met rasse schreden. Overvalt het u ook enigszins en bent u nog naarstig op zoek naar geschenksuggesties?

Laat u dan inspireren door onze eindejaarspakketten of win het advies in van onze wijnconsulenten voor een cadeau op maat!

Chacalli biedt u een mooie, uitgebreide en gevarieerde selectie aan wijn maar eveneens aan luxeproducten zoals verschillende olijfolies, kaviaar, theeën, … .

Bovendien heeft u deze week nog een extra dag om hét passende geschenk te scoren, daar we ook op zondag 24 december onze deuren openen voor uw last-minute aankopen (van 11u tot 15u).

 

WINTER WONDER WIJNDEGUSTATIE


De temperaturen dalen, de dagen worden korter, kortom de winter is in het land. Ook de feestdagen zijn in aantocht, momenten die we graag beleven in het gezelschap van vrienden, familie en een lekker glas wijn.

Wij laten jullie graag kennismaken met enkele feestelijke wijnen. Ontdek deze alvast via deze link of kom proeven op onze degustatiedag zaterdag 9 december van 10u30 tot 18u30.

Geniet bovendien van uitzonderlijke voorwaarden op deze selectie!

 

CHÂTEAU BOUSCASSÉ 2012 BEKROOND & WELDRA VERKRIJGBAAR BIJ CHACALLI WINES


Alain Brumont is één van de allerberoemdste wijnmakers ter wereld. Brumont is een promotor van lokale druiven, een man die liefde heeft voor zijn wijnstokken, respect voor de natuur en het unieke terroir.

In tussentijd mag hij zich de status “De Koning van de Madiran” toe-eigenen. Hij ging aan de slag met de Tannat druif, die optimaal gedijt in het Madiran terroir maar een lastig te temmen druif is. Het intomen van deze Tannat druif lukte hem op wijngaarden die er al 50 jaar verwaarloosd bij lagen. Waaronder die van zijn vader van Château Bouscassé. De grond was vrij van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Hij liet de tannatdruiven op die gifvrije grond extra lang zonnen en dat maakte ze zachter dan ooit. 

Dit levert het wijnhuis reeds jaar en dag prachtige wijnen op die wereldwijd geroemd worden. Eén van zijn toppers is Château Bouscassé 2012, onder meer gelauwerd in Wine Enthusiast met een score van 94 punten. 

Dit omwille van zijn rijk en vettig karakter, mooie balans aan fruit en tannines. Reeds een prachtig resultaat ondanks zijn bewaarpotentieel! Deze wijn belooft dus nog beter te worden!

Per midden december hebben we deze Château Bouscassé 2012 ter uwer beschikking. Net op tijd om jezelf of je familie dit pareltje cadeau te doen tijdens de feestdagen!

 

Wijnhuizen

Laat ons u meenemen op een wijnontdekkingsreis rond de wereld


Lees verder

Catalogus

Op zoek naar een geschikte wijn? Onze catalogus kan u zeker helpen bij het zoeken naar de wijn die bij u past.

Lees verder

Winkel

Wij stellen u heel graag persoonlijk ons gamma wijnen en luxury gifts voor in onze sfeervolle vinotheek.

Lees verder

Nieuws

Blijf op de hoogte van onze degustatiedagen, nieuwe leveringen, vermeldingen, ... .

Lees verder