Archieven

Een historiek van onze evenementen

Archief juli 2018

NIEUW WIJNHUIS: Portugese wijnen


Bacalhôa, Wines of Portugal is zonder twijfel één van de grootste en meest innovatieve wijndomeinen in Portugal met een stevige reputatie bij wijnliefhebbers en journalisten over de hele wereld.  Bacalhôa, verwijst met zijn naam naar het prachtige paleis in Setúbal, dat deel uitmaakt van het historisch erfgoed van Portugal. 

Bacalhôa is een uiterst moderne winery maar tegelijkertijd werken ze met veel respect voor verleden en traditie.  Hun missie is het produceren van kwaliteitswijnen die perfect de specifieke kenmerken weergeven van elk van de Portugese wijnregio’s waarin ze actief zijn.
Bacalhôa is aanwezig in 7 Portugese wijnregio's (Alentejo, Península de Setúbal, Lisbon, Bairrada, Dão en Douro), met een totaal van 1200 ha wijngaard met 40 verschillende en unieke druivensoorten.

Eigenzinnig en intrigerend zijn 2 trefwoorden die de Bacalhôa wijnen mooi omschrijven.

Bezoek de Chacalli Wines shop voor meer informatie of raadpleeg onze catalogus hier

Wijn zonder sulfiet, hoe zit dat precies?


Château Moulin de Clotte

CHÂTEAU MOULIN DE CLOTTE is gelegen in de appellatie Castillon, op 15 km van Saint Émilion. Wijnen uit de appellatie Castillon worden dikwijls beschouwd als minderwaardige Saint Émilion wijnen, maar gepassioneerde wijnmaakster Françoise Lannoye bewijst het tegendeel en erkent het eigen karakter van Castillon als zachtaardig, fris en boordevol fruit.

L’AUTHENTIQUE de CHÂTEAU MOULIN DE CLOTTE 
BORDEAUX - CASTILLON – CÔTES DE BORDEAUX
100% Merlot
€12,50

Château Lanbersac
CHÂTEAU LANBERSAC, eigendom van Françoise Lannoye, die haar kinderdroom om ooit wijnbouwster te worden, waarmaakt in Bordeaux. Château Lanbersac is een wijnhuis met prachtig uitzicht op de satelliet gemeente PUISSEGUIN SAINT ÉMILION, een van de vier satelliet gemeenten van Saint Émilion. De 22 hectare wijngaarden liggen verspreid over 3 verschillende types van wijngronden nl argilo calcaire, argilo silicieux en limono calcaire. De druiven (Merlot en Cabernet Franc)  van deze 3 verschillende percelen worden afzonderlijk gevinifieerd, wat resulteert in een assemblage boordevol karakter.

CŒUR DE VIGNE de CHÂTEAU LANBERSAC
BORDEAUX - PUISSEGUIN SAINT EMILION
100% Merlot
€15,00

Wijn zonder sulfiet, hoe zit dat precies?
Sulfiet komt van nature voor in alle wijnen, maar wijnmakers voegen ook sulfiet toe ter conservering van hun wijnen.
"Wijnen zonder toegevoegd sulfiet" is daarom eigenlijk een betere benaming.
De meeste wijnen zonder sulfiet zijn rode wijnen, omdat rode wijnen meer tannine bevatten dan witte.
Tannine is van nature uit een antioxidant en beschermt dus tegen het oxideren van de wijn. Er is dus simpelweg minder sulfiet nodig.
Maar enkel als je kerngezonde druiven hebt en je heel hygiënisch en zorgvuldig te werk gaat, heb je geen sulfiet nodig. De wijn is dan gezond en sterk genoeg om zich zelf tegen oxidatie en bacteriën te beschermen.
Een uitdaging voor de wijnbouwer maar een extra troef voor ons als ‘bewust wijnconsument’.

Benieuwd naar nog meer over Maison Moulin de Clotte of sulfiet-vrije wijnen? Bezoek dan Chacalli Wines shop voor meer informatie. 
 

 

Wijnhuizen

Laat ons u meenemen op een wijnontdekkingsreis rond de wereld


Lees verder

Catalogus

Op zoek naar een geschikte wijn? Onze catalogus kan u zeker helpen bij het zoeken naar de wijn die bij u past.

Lees verder

Winkel

Wij stellen u heel graag persoonlijk ons gamma wijnen en luxury gifts voor in onze sfeervolle vinotheek.

Lees verder

Nieuws

Blijf op de hoogte van onze degustatiedagen, nieuwe leveringen, vermeldingen, ... .

Lees verder