la-motte-winter-landscape-2.jpg

La Motte

SOUTH AFRICA - Franschhoek

la-motte-winter-landscape-2.jpg

La Motte

SOUTH AFRICA - Franschhoek

In het schilderachtige Franschhoek Valley in de West-Kaap in Zuid-Afrika ligt de eeuwenoude winery La Motte, opgericht in 1695. Omringd door majestueuze bergen in een weelderige vallei ademt de winery rust en charme uit. Het is een origineel Kaaps-Hollands landhuis, een prachtige plek waar vakmanschap, geschiedenis, identiteit en evolutie samengaan.

De Franse hugenoot Pierre Joubert kocht initieel de grond en noemde het naar zijn geboortedorp in de Provence, la Motte d’Aiges. De wijnboerderij had verschillende eigenaars alvorens in 1970 te worden overgenomen door de familie Rupert, gekend als de familie achter Cartier, Montblanc, Panerai,.. Hanneli Rupert en haar man Hein Koegelenberg leggen vandaag de focus op duurzame wijnbouw, biodiversiteit en een mooi evenwicht tussen traditie en vernieuwing in zowel wijngaard als wijnkelder. Ze creëren daarbij een warme plek voor heerlijk wijntoerisme.

De wijnen van La Motte zijn een toonvoorbeeld voor de wijnen uit Franschhoek, en het Kaapse Wynland (Cape Winelands) in het algemeen. Volle fruitige elegantie in wit, robuust en complex in rood. De wijnen zijn enorm geliefd wereldwijd en winnen regelmatig awards!

een prachtige plek waar vakmanschap, geschiedenis, identiteit en evolutie samengaan

La Motte Sauvignon Blanc

Download

La Motte Chardonnay

Download

La Motte Cabernet Sauvignon

Download

La Motte Pierneef Syrah-Viogneer

Download

Wish to know more about this winery?