Winkel

 

UPDATE 29/3/2021
Wij zijn open zonder afspraak en voorzien
 alle nodige hygiënische maatregelen voor een veilig bezoek. 
Spring dus gerust binnen!

 

De shop van Chacalli Wines verhuisde in september 2016 naar een nieuwe locatie vlak aan het bruisende Eilandje. De splinternieuwe en bijzondere architectonische wijnwinkel verrijst aan de Oude Leeuwenrui 10, verlengde van de Brouwersvliet. De keuze voor deze locatie vloeit voort uit het dynamische, opkomende karakter van deze  omgeving. Het Eilandje is de uitvalsweg van en naar Antwerpen, makkelijk bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid. Bovendien zitten we vlakbij het MAS, een internationale toeristische trekpleister. Internationaal, helemaal in lijn met ons aanbod.

Ons gamma blijven we met grote zorg samenstellen. Topkwaliteit, originaliteit en prijsniveau blijven de sleutels tot vernieuwing en uitbreiding. Zo werd het brede en bijzondere assortiment van meer dan 750 wereldwijnen recentelijk uitgebreid met huizen als Ramón Bilbao en Alain Brumont. Tevens behouden we een selectie aan luxury gifts, ideaal voor eigen verwennerij of als relatiegeschenk. 

Met het nieuwe bijzondere interieur zet Chacalli zo mogelijk nog meer in op ontdekking en beleving. Ervaar het zelf en breng ons een bezoek! Een team enthousiaste, professionele wijnadviseurs verwelkomen u graag en zullen u deskundig advies geven bij het kiezen van de juiste wijn bij elk gerecht, bij elk humeur en voor elke portemonnee. Om uw wijnkennis te verruimen organiseren wij ook tweemaandelijks vrijblijvende degustaties. Voor meer info schrijft u zich in op onze nieuwsbrief.

Oude Leeuwenrui 10 - 2000 Antwerpen

Parkeergelegenheid is er voor de deur en in de nabije parking Q-Park Godefriduskaai in de Zeevaartstraat 11.

We zijn op weekdagen geopend van 11u00 tot 18u00, op zaterdag van 10u30 tot 18u30.

Sluitingsdagen zijn zondag en maandag.

 

 


Degustaties & Wijncursussen

Bij Chacalli kan u tevens terecht voor privédegustaties en wijncursussen. Hieronder vindt u drie degustatiepakketten en bijkomende toelichting wat betreft onze wijncursussen. Aarzel niet ons te contacteren bij verdere vragen of bedenkingen!

Gold Selection: € 40 per persoon (met een minimum van 8 personen)
Hierbij proeft u, in onze voor u geprivatiseerde degustatieruimte gelegen boven onze winkel, en onder begeleiding van een ervaren wijnconsulent, een uitgewerkte selectie van 8 wijnen in een prijsklasse tussen 8 en 14 euro per fles.
Deze degustatie duurt anderhalf uur en kan uiteraard ook buiten onze gewone openingsuren plaatsvinden.
Eventueel kunt u zelf ook, in overleg, een specifieke themakeuze maken, bv. ‘grapes of the world’, ‘only European’, ‘Cabernet Sauvignon’…..

Platinum Selection: € 60 per persoon (met een minimum van 8 personen)
Een degustatie van anderhalf uur, net als hierboven omschreven in de ‘Gold Selection’, maar hier werken we met een selectie van 8 exclusieve wijnen met een winkelprijs tussen 20 en 50 euro per fles. Ook hier kunt u desgewenst een themakeuze maken.

Own Selection: € 30 per persoon (met een minimum van 8 personen) + de gekozen wijnen
Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij in onze degustatieruimte kan u uw vrienden of collega’s ook kennis laten maken met uw 8 eigen favorieten uit ons assortiment. Wij werken dan met een forfait van €30 per persoon voor de degustatie (met minimum van 8 personen) waarbij we verder de prijs van de gekozen flessen in rekening brengen.

Wijnopleiding: € 55 per persoon per sessie (met een minimum van 8 personen)
Naast de degustaties bieden wij u ook de mogelijkheid om uw wijnkennis bij te schaven.
Tijdens deze wijnopleiding gegeven in onze degustatieruimte krijgt u 2.5 uur professionele toelichting met gebruik van lesmateriaal over een bepaald thema en we proeven samen een 8-tal representatieve wijnen.
De lesgever heeft een WSET level 3 en heeft bijna level 4 afgerond.
Enkele mogelijke thema’s zijn ‘wijn leren proeven’, ‘wat kies ik op restaurant’, ‘typisch wit/rood’, …
Uiteraard kunt u verschillende sessies achtereenvolgend boeken, wij zorgen dan dat er telkens een ander thema aan bod komt.

 Luxury gifts

Geschenken die iedereen bekoren

Wijn bewaren, openen, schenken, degusteren, volgens de regels van de kunst. Hiervoor biedt Chacalli Wines & Luxury u een grote reeks accessoires. Mocht hetgeen u zoekt er niet tussen staan, weet dat wij een hele selectie voor u kunnen bestellen.

Om dit "zwarte goud", de sublieme aceto balsamico de Modena, te verkrijgen is er nood aan passie, toewijding en respect voor de oude tradities. Leonardi doet dit al voor generaties en biedt u de mooiste en meest diverse producten.

Zowel de klassieke aceto balsamico alsook de sublieme condimento’s zullen u doen watertanden. Ze zijn allen gemaakt volgens oude recepten met de meeste zorg voor kwaliteit, enkel op basis van natuurlijke ingrediënten, want alleen zo verkrijgt men dit unieke zuur zoete aroma.

Even geen inspiratie? Weet u niet waar u iemand mee kan plezieren? Hebt u geen tijd om in onze shop langs te komen? Geen probleem! U kunt bij Chacalli ook een cadeaubon aanschaffen waarmee de gelukkige zelf zal kunnen kiezen uit ons ruime assortiment. Het bedrag van de bon is volledig vrij te bepalen. Wij kunnen eventueel deze bon voor u opsturen mocht u het zelf te druk hebben.

Ook kunt u bij ons terecht voor huwelijkslijsten.

De aroma’s van de Mediterrane keuken in huis halen is zo gedaan met een mooie olijfolie. Chacalli biedt u een assortiment van verschillende culinaire olijfolies aan, afkomstig uit Italië en Spanje.

In de shop staan alle flessen open zodat u eraan kunt ruiken en ervan kunt proeven om zo uw favoriet kiezen.

Bij Chacalli Wines & Luxury kunt u terecht voor al uw relatiegeschenken, voor zakenrelaties, voor vrienden, voor personeel,... Altijd even verrassend, voor elk budget en zeker origineel!

In overleg stellen wij de pakketten samen. U hebt de keuze uit verschillende verpakkingen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of kom langs in de shop!

Net als bij wijn heeft het drinken van thee bijhorende rituelen en is het geassocieerd aan vriendschap, liefde. Thee vergezelt emoties als succes maar ook verdriet, en het degusteren ervan kan op elk moment.

Al meer dan 300 jaar is Mariage Frères geassocieerd aan de theeceremonie, zij creëerden de "art français du thé". Kwaliteit, esthetiek, raffinement en de zoektocht naar perfectie, daar staat Mariage Frères garant voor.

Naast een wijd assortiment van zwarte, groene, rode en witte thee uit alle windstreken bieden wij u ook een collectie van schitterende theepotten, cadeau pakketten en accessoires.

Wijnhuizen

Laat ons u meenemen op een wijnontdekkingsreis rond de wereld


Lees verder

Catalogus

Op zoek naar een geschikte wijn? Onze catalogus kan u zeker helpen bij het zoeken naar de wijn die bij u past.

Lees verder

Nieuws

Blijf op de hoogte van onze degustatiedagen, nieuwe leveringen, vermeldingen, ... .

Lees verder

Contacteer ons

Heeft u een vraag of opmerking?
Of u wil een bericht sturen? Contacteer ons hier!

Lees verder